Wat is keyless entry?  

Keyless entry is een systeem dat op moderne auto's word toegepast, zodat de eigenaar niet elke keer op de knop van de afstandbediening hoeft te drukken om de auto open of dicht te doen. Je hoeft de afstandbediening oftewel sleutel alleen maar bij je te dragen, wanneer je binnen het bereik van de auto komt zal de sleutel door de auto gedetecteerd worden en zal hij automatisch van het slot af gaan. Door dit systeem is het voor criminelen erg makkelijk om de auto te openen zonder sleutel of schade!

 

Hoe gaan criminelen te werk?

Omdat keyless entry systemen gebruik maken van een sleutelcode die de auto detecteert op het moment dat de sleutel binnen het bereik is, is dit systeem erg makkelijk te hacken. Criminelen versterken het signaal dat de sleutel van de auto uitzend met een zelfgemaakte of gehuurde versterker, de auto gaat zonder problemen of sporen open en er zal zelfs geen alarm klinken, hierdoor hebben criminelen vrij spel. Onderaan de pagina vind u een video waar u kunt zien hoe criminelen te werk gaan!

 

Hoe bescherm ik mijn auto tegen diefstal?

De beste en relatief goedkope manier om uw auto tegen diefstal te beschermen is door een 'kooi van faraday' beschermhoes te gebruiken. Een 'kooi van faraday' is gemaakt van een materiaal dat elektriciteit geleidt waardoor er geen signalen doorheen komen. 

Arclit is gespecialiseerd in speciale anti-diefstal beschermhoezen 'kooi van faraday' voor uw autosleutel, onze beschermhoezen maken gebruik van geleidend materiaal waardoor uw sleutel niet gekopieerd of versterkt kan worden!

U kunt Arclit beschermhoezen bestellen via www.jdbrand.eu of bol.com


 Onderstaande video laat zien hoe criminelen te werk gaan.